Ένα σνακ που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
- 200 – 210 γρ νερό
- 40 γρ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό) – σχετικά ανάλατα επειδή τρώνε και τα παιδιά
- 2 κ.γ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
- 50 γρ αποξηραμένη ντομάτα
- 30 γρ πάπρικα γλυκιά
- 50 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
- 15 γρ αποξηραμένη πράσινη πιπεριά
- 8 γρ αποξηραμένο σκόρδο
- 1 κ.γ ρίγανη
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
Πως τα φτιάχνουμε:
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Τώρα που είναι χειμώνας και κάνει κρύο τις ζύμες τις βάζω στον αρτοπαρασκευαστή. Επιλέγω το πρόγραμμα «ζύμη –dough» και αφήνω το μηχάνημα να αναλάβει το ζύμωμα και το φούσκωμα.
Αν δεν έχετε αρτοπαρασκευστή δεν υπάρχει πρόβλημα. Και πάλι μπορείτε να τα κάνετε ακολουθώντας την κλασική διαδικασία. Επειδή όμως θέλουμε ζέστη για να φουσκώσει η ζύμη, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τρόπους.
Θα βάλετε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπασμένο με πετσέτα και θα το αφήσετε μέσα στο φούρνο στους 30 βαθμούς ή κοντά σε καλοριφέρ- τζάκι, ή πάνω σε ηλεκτρική κουβέρτα. Προσοχή, δε θέλουμε μεγαλύτερη θερμοκρασία γιατί θα ξεραθεί η ζύμη μας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι 100 γρ ζεστό νερό. Όχι καυτό, γύρω στους 40 βαθμούς. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να ενεργοποιηθεί. Να βγάλει φουσκάλες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι ή κάποιο από τα μπαχαρικά εφόσον ότι χρειάζεται.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 σε αέρα.
Ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ. Για να κάνουμε την τρύπα στο κέντρο χρησιμοποιούμε την πίσω πλευρά από μια μύτη από το κορνέ, ή ένα καπάκι από μαρκαδόρο. Το κομμάτι που μένει το βγάζουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 για 12 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.