Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας!
Τι θα χρειαστείτε:
- 500 γρ λιγκουίνι
- 300 γρ καλαμάρι καθαρισμένο κομμένο σε ροδέλες
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 200 γρ πέστο βασιλικού
- 200 γρ ντοματίνια
- αλάτι,πιπέρι
Για το πέστο:
- 50 γρ βασιλικό
- 25 γρ ρόκα
- 25 γρ κουκουνάρι
- 2 κ.τ.σ παρμεζάνα
- 6 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Για το πέστο: Βάλτε ολα τα υλικά εκτός απ την παρμεζάνα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι πολυ καλα και στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πάλι, δοκιμάζουμε αλάτι, πιπέρι και διορθώνουμε αν χρειαστεί.
Για τα ζυμαρικά: Βράζετε το λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό όση ώρα γράφει η συσκευασία και κρατάτε 100 γρ απο το νερό. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ενα τηγάνι και βάζετε τα καλαμάρια να σωταριστούν σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά,μη τα αφήσετε πολυ και σκληρήνουν.
Προσθέστε το ντοματίνια και το νερό που κρατήσατε και βράστε για 2-3 λεπτάκια ακόμη. Αφαιρέστε απ τη φωτιά προσθέστε το πέστο και τα ζυμαρικά κι ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο http://petros-syrigos.com