Αυτή τη μακαρονάδα θα την λατρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο σπαγγέτι ολικής
- 5 πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- ½ ματσάκι μαιντανό
- 2 ποτήρια λευκό κρασί
- 1 κεσεδάκι cottage cheese
- ελαιόλαδο
- αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε βάζοντας τα σπαγγέτι να βράσουν,(για τον χρόνο βρασίματος ακολουθήστε της οδηγίες της συσκευασίας). Κόψτε τις πιπεριές σε κομμάτια και σε ενα τηγάνι βάλτε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε το σκόρδο μαζί με τις πιπεριές για 4 λεπτά περίπου και σβήστε με ενα ποτήρι κρασί, αφήστε για ενα λεπτό να εξατμιστεί και βγάλτε το τηγάνι στην άκρη. Τέλος βάλτε στο μπλέντερ και αλέστε πολυ καλά να γίνει σαν πουρές.
Κόψτε στη μέση και έπειτα σε λωρίδες το κοτόπουλο και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι. Ξεκινήστε σωτάροντας το κοτόπουλο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν πάρει χρυσαφί χρώμα ρίχνετε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 2 λεπτά ακόμη, σβήστε με το αλλο ποτηράκι κρασί και αφήστε για ενα λεπτό ακόμη.
Προσθέστε το μείγμα με τις πιπεριές, αλατοπιπερώστε,ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαιντανό, ανακατέψτε και αυτη ειναι η σάλτσα για τα ζυμαρικά. Ή ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε με ολα τα σπαγγέτι η στο κάθε πιάτο ξεχωριστά τα ζυμαρικά και η σάλτσα απο πάνω. Στην κορυφή προσθέστε μια κουταλιά της σούπας cottage cheese.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com