Υγιεινά και λαχταριστά.
Τι θα χρειαστούμε:
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 80 γρ ζάχαρη (χρησιμοποίησα καρύδας)
- 150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 80 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1/2 κ.γ κανέλα
- τουλάχιστον 3 γρ ξύσμα πορτοκαλιού (2 μεγάλα βιολογικά και ακέρωτα)
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 300 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 200 γρ κίτρινο αλεύρι για ζυμωτό ψωμί ή λευκό για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ αλεύρι ολικής
- 20 γρ baking powder
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες σοκολάτας και το μείγμα από το αλεύρι (λίγο-λίγο). Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια σφικτή και αφράτη ζύμη. Στο τέλος προσθέτουμε και το baking και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα μπισκότα μας και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15- 17 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά μα όταν κρυώσουν σκληραίνουν.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.