Παραδοσιακή και πεντανόστιμη!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 φύλλο ζύμη κουρού
- 3 μεγάλες μελιτζάνες
- 150 ml ελαιόλαδο
- ½ κιλό τοματίνια βελανίδι
- 1 πράσσο ψιλοκομμένο
- 5 φέτες παστρουρμά
- 200 γρ γραβιέρα
- 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κρόκο αυγού
- 4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Πως την φτιάχνουμε:
Κόβετε τις μελιτζάνα σε καρεδάκι( χοντρό ζάρι) και τις βάζετε σε ενα μπολ με κρύο νερό και αλάτι για λίγο να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις βάζετε σε ενα ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα και προσθέστε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ψιλοκόψτε το πράσσο και τσιγαρίστε για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια ρίξτε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και όσο μπορείτε χωρίς σπόρια, συνεχίστε το σωτάρισμα για αλλα 5 λεπτά και προσθέστε το θυμάρι, τον παστουρμά ψιλοκομμένο (οσο μπορείτε βγάλτε γύρω γύρω το τσιμένι), αποσύρετε απ τη φωτιά προσθέστε το γιαούρτι κ ανακατέψτε.
Μοιράστε τη μελιτζάνα σε 4 πήλινα και απο πάνω προσθέστε το μείγμα που ετοιμάσατε στο τηγάνι. Κόψτε σε κομματάκια τη γραβιέρα και προσθέστε απο πάνω. Αλείψτε το χείλος στα πήλινα με το αυγό και κόψτε το φύλλο σε 4 κομμάτια και βάλτε το πάνω στο πήλινο πατώντας καλά στις γωνίες του πήλινου να κλείσει παντού.
Κάντε μια τρύπα απο πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com