Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
- 1 πράσινο μήλο
- 2 κλωναράκια σέλερυ
- ½ ρόδι
- 100 γρ κάστανο βρασμένο
- 100 γρ blue cheese
- 1 χούφτα καρύδια
Για το dressing:
- 1 κ.τ.σ μουστάρδα
- 1 κ.τ.σ μέλι
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σ βαλσάμικο
- χυμό απο 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα πορτοκάλι-ξύσμα λάιμ
Πως την φτιάχνουμε:
Aνακατέψτε όλα τα υλικά για το dressing σε ενα μπόλ και αφήστε το στην άκρη.
Για τη σαλάτα, σε ενα μεγάλο μπολ βάλτε την πρασινάδα. Κόψτε το μήλο και το σέλερυ σε λεπτές φέτες. Ανοίξτε με το μαχαίρι το ρόδι στη μέση και χτυπήστε με το κουτάλι απο την κλειστή πλευρά μέχρι να πέσουν όλα τα σπόρια.
Κόψτε στα δυο τα έτοιμα βρασμένα κάστανα. Στο μπολ που έχετε βάλει τη σαλάτα ρίξτε και ολα τα υλικά και απο πάνω το dressing και ανακατέψτε ελαφρά με το χέρι. Σερβίρετε με λίγο έξτρα blue cheese στην κορυφή.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com