Η τέλεια ιδέα για το οικογενειακό τραπέζι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 μπούτι χοιρινό με κόκκαλο 2.5kg
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 kg πατάτες baby
- αλάτι,πιπέρι
- Φρέσκα μυρωδικά(θυμάρι,δεντρολίβανο,ρίγανη)
Για τη μαρινάδα:
- 2 ώριμες ντομάτες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα
- 2 κ.τ.σ σόγια
- 1 κ.τ.σ μέλι
- 100 ml ελαιόλαδο
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε με τη μαρινάδα κόβοντας τις ντομάτες στη μέση και βγάζοντας τα σπόρια,τρίψτε στον τρίφτη πολυ καλα και πετάξτε τη πέτσα. Σε ενα μπόλ βάλτε ολα τα υλικά της μαρινάδας και χτυπήστε με ενα μπίμερ ή βαλτε τα στο μπλέντερ να ανακατευτούν καλά.
Γυρίστε το μπούτι ανάποδα χαράξτε γύρω γύρω απ το κόκκαλο να ανοίξει δηλαδή λίγο και βάλτε τη μαρινάδα μεσα στο μπούτι και λίγο απ την πάνω πλευρά. Βάλτε το μπούτι σε ενα ταψί και βάλτε το στο ψυγείο για μια μέρα να μαριναριστεί.
Την επόμενη μέρα σε ενα μπολ βάλτε τις πατάτες και ανακατέψτε με φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και ελαιόλαδο και ρίξτε τις στο ταψί. Καλύψτε με νερό μέχρι τις μέση τις πατάτες και βρέξτε μια λαδόκολλα,τσαλακώστε τη και βάλτε και ελαιόλαδο να παέι παντού στην λαδόκολλα.
Σκεπάστε με τη λαδόκολλα το ταψί ή τη γάστρα αν έχετε και στη συνέχεια με καπάκι και ψήστε για 3,5 ώρες στους 170 βαθμούς. Στις 2,5 ώρες δείτε τα υγρά και αν χρειαστεί συμπληρώστε και συνεχίστε το ψήσιμο. Σερβίρετε με φρεσκοκομμένα φρέσκα μυρωδικά.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com