Το τέλειο συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ γκούντα τριμμένο
- 200 γρ ένταμ τριμμένο
- 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 20 φέτες αλλαντικά της αρεσκίας σας
- 2 κ.τ.σ τυρί κρέμα Philadelphia
- 3 πιπεριές φλωρίνης σε βάζο
- 1 αυγό
- 1 κρόκο για το άλειμμα
- αλάτι,πιπέρι
- σουσάμι,παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινήστε κόβοντας τα αλλαντικά σε καρεδάκι(μικρό ζάρι), αν ειναι σε κομμάτι, αν ειναι σε φέτες κόψτε ψιλοκομμένα κομμάτάκια και βάλτε τα σε ενα μπόλ με τα τριμμένα τυριά. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές.Προσθέστε το τυρί κρέμα και το αυγό και ανακατέψτε καλα όλα τα υλικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια τοποθετήστε το ενα φύλλο σφολιάτας και χωρίζοντας τη γέμιση στα τρια απλώνετε κάθετα στη ζύμη τα υλικά της γέμισης. Στα κενό αλείψτε με ενα πινέλο νερό ωστε να κολλήσουν τα δυο φύλλα.
Σκεπάστε με το αλλο φύλλο και πατήστε καλα να ενωθούν τα φύλλα μεταξύ τους. Κόψτε με ενα μαχαίρι για να εχετε τρια μπαστούνια. Αραιώστε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείψτε τα μπαστούνια και πασπαλίστε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com/