Το τέλειο επιδόρπιο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 5 μήλα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- Κανέλα
Μείγμα Α:
- 170 γρ ζάχαρη
- 700 γρ νερό
- 1 βανίλια
- 160 γρ βούτυρο
Μείγμα Β):
- 250 γρ ζάχαρη
- 80 γρ βούτυρο
Πως την φτιάχνουμε:
Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα στα τέσσερα και βάλτε τα σε ενα μπολ με νερό και λίγες σταγόνες νερό. Σε ενα κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά του μείγματος α) και οταν βράσει ρίξτε τα μήλα και βράστε για 10 λεπτά περίπου, προσοχή μη λιώσουν.
Σε ενα τηγανάκι ή κατσαρολάκι βάλτε τα υλικά του μείγματος β) και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήστε για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει καραμέλα ανακατεύοντας συνεχώς,δεν πρέπει να σκουρύνει πολυ.
Σε ενα ταψάκι ή ταρτιέρα 26-28 εκατοστά βάλτε την καραμέλα και απο πάνω στρώστε τα μήλα με την εξωτερική τους πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάστε με το φυλλο σφολιάτας, όσο περισσεύει αφαιρέστε το και βάλτε τις γωνίες καλα μέσα.
Ψήστε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Όταν ειναι έτοιμη βγάλτε απ το φούρνο και αφήστε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια βάλτε ενα πιάτο απο πάνω και με προσοχή αναποδογυρίστε.
Σερβίρετε με παγωτό βανίλια,σιρόπι καραμέλας και λίγο κανέλα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com/