Μια συνταγή χωρίς βούτυρο και ζάχαρη!
Τι θα χρειαστούμε:
- 120 γρ ελαιόλαδο
- 14 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- ½ κ.γ γαρύφαλλο
- 220 γρ καρύδια καλής ποιότητας (αλεσμένα σε σκόνη και κάποια χονδροσπασμένα)
- 400 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
- 20 γρ baking powder
- 2 γρ αλάτι
- Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια (βιολογικά και ακέρωτα)- μόνο το πορτοκαλί μέρος
- 200 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 170 γρ χυμό μανταρίνι ή πορτοκάλι
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με πιρούνι. Θα είναι αρκετά σφικτή η ζύμη, έτσι τη θέλουμε.
Βάλουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ χρησιμοποίησα χάρτινο ταψί μιας χρήσης ώστε να μπορέσω να τη μεταφέρω εύκολα.
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 35-40 λεπτά. Τρυπήστε στο κέντρο με ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο.
Διακοσμούμε με μέλι (όσο περισσότερο τόσο πιο πολύ θα μοιάζει με μελομακάρονο, χονδροσπασμένα καρύδια και κανέλα)
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.