Μέσα στο κλίμα των εορτών!
Τι θα χρειαστούμε:
- 8 Portobello μανιτάρια (μεγάλα)
- 1 Πράσο (το άσπρο μέρος)
- ¼ Φινόκιο (ψιλοκομμένο)
- 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια (ολόκληρα)
- 150 γρ. Σπανάκι Baby (ολόκληρο)
- 20 γρ. Ρόκα (φρέσκια – ψιλοκομμένη)
- 10 γρ. Δυόσμο (φρέσκο – ψιλοκομμένο)
- 100 γρ. Κάστανα (βρασμένα – καθαρισμένα)
- 120 γρ. Σύγκλινο ή μπέικον (κομμένο σε μικρά καρέ)
- 1 σκ. Σκόρδο (προαιρετικά την σπάτε με μαχαίρι)
- 40 γρ. Regato τυρί
- 40 γρ. Παρμεζάνα
- 25 γρ. Τυρί κρέμα
- 200 γρ. Κρασί λευκό
- 20 γρ. Βούτυρο
- 25 γρ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Mix Πιπεριών (φρεσκοτριμμένα)
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάζετε τα μανιτάρια σε ταψί που έχει λαδόκολλα και τα ραντίζετε με το κρασί. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 5 λεπτά (μέχρι να μαραθούν).Για την γέμιση: Σε αντικολιτικό τηγάνι προσθέτετε το λαδί κ το βούτυρο, σοτάρετε το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο, το σύγκλινο ή το μπέικον και σβήνετε με το κρασί. Βγάζετε το σκόρδο μέσα από το τηγάνι.
Ρίχνετε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, προσθέτετε το τυρί κρέμα, τα βρασμένα κάστανα οποία τα έχετε σπάσει σε ακανόνιστα κομμάτια με το μαχαίρι, τα υπόλοιπα τυριά και αποσύρετε από την φωτιά. προσθέτετε την μισή ποσότητα ρόκας και δυόσμου, ανακατεύετε καλά την γέμιση και γεμίζετε τα μανιτάρια. Ψήνουμε στους 200οC για 15 λεπτά.
Ανακατεύετε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη ροκά και τον ψιλοκομμένο δυόσμο και πασπαλίζετε τα μανιτάρια από επάνω. Σερβίρετε 2 ανά μερίδα.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com/