Δεν θα πιστεύετε τι φτιάξατε!
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ χουρμάδες
- 140 γρ νερό
- 2 γρ αλάτι
- ½ κ.γ φυσική βανίλια ή βανιλίνη ή άρωμα καραμέλας
- 200-300 γρ αμύγδαλα και φουντούκια (ανάλογα το πώς τα προτιμάμε)
- 500 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72%κακάο)
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα.
Χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 σε άερα για 8-10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα κατσαρολάκι με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κλείνουμε το μάτι. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε τη βανίλια ή και ότι άλλο θέλετε (ξύσμα πορτοκαλιού, ποτό κ.α).
Αφού έχουν καβουρντιστεί οι ξηροί καρποί τους αφήνουμε πάνω στη λαμαρίνα να κρυώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε φουντούκια με φλούδα θα πρέπει να τις αφαιρέσουμε.
Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στην καραμέλα από χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και με ένα άλλο τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα. Τοποθετούμε κάθε βραχάκι στο κουτάλι και με ένα άλλο περιχύνουμε. Τοποθετούμε τα βραχάκια στη λαδόκολλα.
Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν.
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής