Απλό και πεντανόστιμο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ πέννες
- 1 κονσέρβα τόνο
- 50 γρ καλαμπόκι
- 50 γρ κάπαρη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρ.φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- 40 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
- 50 γρ κρέμα γάλακτος
- 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
Πως το φτιάχνουμε:
Βράζετε τις πέννες όσο γράφει η συσκευασία(η κάθε μάρκα διαφέρει), σουρώνετε και κρατάτε 80 γρ. περίπου από το νερό.
Σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε πρώτα το κρεμμυδάκι με τις πιπεριές και σωτάρετε λίγο και μετά το καλαμπόκι, την κάπαρη και ρίχνετε το νερό που έχετε κρατήσει. Στη συνέχεια ρίξτε τα μακαρόνια, τον τόνο και την κρέμα γάλακτος με τον άνηθο.
Ανακατέψτε καλά και αν χρειάζεται υγρό προσθέστε λίγο νερό. Δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι και προσθέστε αν χρειαστεί.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο http://petros-syrigos.com