Γιατί υπάρχει και η υγιεινή version για όσους θέλουν να συνεχίσουν τη διατροφή τους και τις γιορτές.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ νιφάδες βρώμης
- 120 γρ ελαιόλαδο
- 170 γρ πετιμέζι
- 15 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης) - (3 γεμάτα κ.γ)
- 6 γρ αποξηραμένο τζίντζερ - (1 γεμάτο κ.γ)
- 1/2 κ.γ τριμμένο μπαχάρι
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- 1/2 κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε ωμούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένες σταφίδες, κράνμπερις ή ότι άλλο μας αρέσει.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.