Το πιο νόστιμο και υγιεινό σνακ.
Τι θα χρειαστούμε:
- 3-4 Πορτοκάλια βιολογικά και ακέρωτα
- Μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
- 250 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72% κακάο)
Πως τα φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε στα σκαράκια του αποξηραντή. Ανάλογα το πάχος και την θερμοκρασία που θα επιλέξετε, θα εξαρτηθούν και οι απαραίτητες ώρες ώστε να είναι έτοιμες. Σίγουρα πάντως χρειάζονται πάνω από 12 ώρες. Εναλλακτικά θα τα κάνετε στο φούρνο, στους 100 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμα. Κατά διαστήματα να ανοίγετε το πορτάκι του φούρνου ώστε να φεύγει η υγρασία.
Αν τα πορτοκάλια είναι χοντρόφλουδα, με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την φλούδα. Δεν το κάνουμε από την αρχή πρώτον γιατί είναι πιο δύσκολο μιας και θα αρχίσουν να τρέχουν ζουμιά και δεύτερον γιατί να πετάξουμε τις φλούδες.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Βουτάμε τη φέτα πορτοκαλιού στη σοκολάτα και μετά κατευθείαν την τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
Μόλις τελειώσουμε βάζουμε τη λαμαρίνα στο ψυγείο. Με αυτό τον τρόπο θα παγώσει η κουβερτούρα και δε θα έχουμε απώλειες, θα μείνει όλη πάνω στο πορτοκάλι.
Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμα. Ανάλογα τη θερμοκρασία που έχουμε στο σπίτι, επιλέγουμε αν θα τα διατηρήσουμε στο ψυγείο ή έξω. Επειδή τα πορτοκάλια είναι αποξηραμένα και όχι βρασμένα σε σιρόπι, διατηρούνται για πολλούς μήνες.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.