Ποιος θα αντισταθεί σε αυτό το πιάτο;
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 kg πατάτες
- 100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 200 γρ κατσικίσιο τυρί (σαν φέτα)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- Καλαμποκέλαιο
- Ψιλοκομμένος μαιντανός
Πως τις φτιάχνουμε:
Βάλτε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και αφήστε τις να βράσουν. Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν τις τρυπήσετε και να είναι λίγο σκληρές, μη τις αφήσετε να μαλακώσουν. Βγάλτε τις και αφήστε να κρυώσουν καλά. Με το χέρι τις χοντροσπάτε και τις τηγανίζετε σε καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να χρυσαφίσουν.
Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και όταν ειναι έτοιμη προσθέστε το κατσικίσιο τριμμένο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλα. Αν εχει κομμάτια μπορείτε να τη χτυπήσετε στο μπλέντερ για να πετύχετε μια κρεμώδη υφή.
Σερβίρετε τις πατάτες και απο πάνω ρίξτε την κρέμα τυριού. Πασπαλίστε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο http://petros-syrigos.com .