Πεντανόστιμο, εύκολο και υγιεινό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 120 γρ ταχίνι
- 210 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 250 ml γάλα καρύδας (όχι του ψυγείου)
- 1 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 150 γρ καρύδια ή φουντούκια
- 50 γρ κακάο
- 12 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης) - περίπου 3 γεμάτα κ.γ
- 1/2 κ.γ γαρύφαλλο
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 200 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
- 16 γρ baking powder
Πως τα φτιάχνουμε:
Χτυπάμε τα καρύδια στο μπλέντερ για ελάχιστα δευτερόλεπτα ώστε να τριφτούν αλλά να μη γίνουν σκόνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθεί καλά το μέλι με το ταχίνι.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το πιρούνι. Δοκιμάζουμε ώστε να σιγουρευτούμε ότι είμαστε οκ από τα μπαχαρικά. Αν θέλετε προσθέστε ότι πιστεύετε ότι λείπει.
Γεμίζουμε με καραμελόχαρτα τις θέσεις για muffin και μοιράζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 25 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θέλουμε να είναι υγρά στο εσωτερικό.
Ευχαριστούμε πολύ το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής