Ένα κέικ που θα φτιάχνετε συνέχεια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 120 γρ πετιμέζι
- 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 35 γρ χυμό από πορτοκάλι
- 2 κ.σ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 16 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης) - (3 γεμάτα κ.γ)
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- μια τσιμπιά τριμμένο μπαχάρι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια (ακέρωτα και βιολογικά)
- 17 γρ baking powder
- 400 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας -εσείς ότι έχετε)
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο σε πάνω κάτω αντίσταση στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε πρώτα τα υγρά υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι.
Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με το ίδιο πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κάποιο από τα μπαχαρικά ή γλυκαντικό σε περίπτωση που θεωρούμε ότι χρειάζεται.
Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης, αδειάζουμε το περιεχόμενο και αφού έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία ο φούρνος, ψήνουμε στυς 170 για 50-55 λεπτά σε πάνω-κάτω αντίσταση.
Ευχαριστούμε πολύ το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής