Θρεπτικό και πεντανόστιμο!
Τι θα χρειαστούμε:
Για το κινόα:
- ½ κουταλιού εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδο
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
- 1 φλιτζάνι (190 γραμμάρια) άψητα quinoa
- αλατοπίπερο
- 2 φλιτζάνια (550 ml) ζωμό λαχανικών
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τις γαρίδες:
- ½ κουταλιού εξαιρετικό παρθένο ελαιολάδο
- 225 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
- αλατοπίπερο
Θα χρειαστούμε επίσης:
- φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό μισού λεμονιού
Πως το φτιάχνουμε:
Αρχικά ξεπλένουμε το quinoa κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 3 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι μαλακώνει ελαφρώς.
Προσθέτουμε την quinoa μαζί με ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι, αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρετε για 1 λεπτό, και στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό.
Όταν αρχίσει να βράζει, μειώστε τη θερμότητα στη χαμηλότερη ρύθμιση, καλύψτε και σιγοβράστε για 20 λεπτά ή έως ότου απορροφηθεί το νερό και το quinoa να είναι έτοιμο.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε καλά.
Ενώ το quinoa ετοιμάζετε, μαγειρεύουμε τις γαρίδες.
Ζεσταίνουμε ½ κουταλιά ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση υψηλή θερμότητα.
Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, προσθέτουμε τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι ,αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να αρωματιστεί.
Στην συνέχεια ανακατεύουμε το quinoa και τη γαρίδα μαζί με το χυμό λεμονιού και με το φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, και το μαγειρεύουμε για πολύ λίγο.
Σερβίρετε αμέσως τις γαρίδες και το quinoa, όσο είναι ζεστό!
Eυχαριστούμε την Μαρία Σακελλαρίδη για την παραχώρηση της συνταγής