Ένα υπέροχο σνακ!
Τι θα χρειαστούμε:
- 650 γρ κολοκύθια (4 μεγάλα και άσχημα στη δική μου περίπτωση)
- 80 αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- 30 αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
- 20 γρ διατροφική μαγιά
- 1 μεγάλη κ.σ ρίγανη (3 γρ)
- 1 κ.γ θυμάρι
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Πως τα φτιάχνουμε:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε στικς (στα 3 ή 4).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ χρησιμοποίησα το ταψί της πίτσας για καλύτερο ψήσιμο.
Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να χρσιμοποιήσετε διατροφική μαγιά, μπορείτε να βάλετε παρμεζάνα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα για το πανάρισμα και έπειτα στη λαδόκολλα. Να και μια ιδέα να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας. Η Σοφία όπως βλέπετε με βοήθησε στο πανάρισμα και το χάρηκε πολύ.
Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30-35 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής