Δεν υπάρχει πιο νόστιμο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 120 γρ φουντούκια αλεσμένα
- 1 ½ κ.τ.σ κανέλα
- 70γρ ζάχαρη
- 300γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
Για τη γέμιση:
- 600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 160 γρ φουντούκια τριμμένα ή καρυδόψιχα ή αμύγδαλα
- 180 γρ μπισκότα της αρεσκείας μας
- 1 κ.τ.γ κανέλα
- Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
- 1 βανίλια
- 2 μπανάνες σε κύβους (προαιρετικά)
Πως το φτιάχνουμε:
Για τη γέμιση: Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ενα μπολ βάζετε τα καλα τριμμένα φουντούκια, τα μπισκότα, τη σοκολάτα, το ξύσμα, τη βανίλια και την κανέλα. Ανακατεύετε καλα και αφήνετε στην άκρη.
Για το φύλλο: Χωρίζετε την ποσότητα των φύλλων στα δυο (επειδή θα φτιάξετε δυο στρούντελ). Απλώνετε ενα ενα τα φύλλα το ενα πάνω στο αλλο και ενδιάμεσα βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης, φουντούκια,κανέλα. Όταν τελειώσουν οι στρώσεις βάζετε τη μισή γέμιση κατα μήκος των φύλλων λίγο κενό στα άκρα και το γυρνάτε προς τα μέσα, ετσι η γέμιση δεν θα βγεί απέξω στο ψήσιμο.
Τυλίξτε το ρολό προσεκτικά και στο τέλος αλείψτε με βούτυρο για να κολλήσει καλά. Συνεχίστε και με τα αλλα φύλλα. Μεταφέρετε σε ενα ρηχό ταψί με την ενωση των φύλλων να βρίσκεται στην κάτω πλευρά και αλείψτε και τα δυο ρολά με βούτυρο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ενα χρυσαφί χρώμα. Όταν ειναι έτοιμα βγάλτε απ τον φούρνο και αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε σε φέτες.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο http://petros-syrigos.com