Η Κωνσταντίνα μας έστειλε την συνταγή της για μια εύκολη τούρτα βανίλια- σοκολάτα. Και επειδή πολλοί μου ζητάτε συνταγές για τούρτα γενεθλίων, πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε:
Τι θα χρειαστούμε;
- 1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
- 500 ml γάλα φρέσκο
- 4 κουταλιές σούπας κακάο
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 συσκευασίες σαντιγί ή 500ml. κρέμα γάλατος με 35% λιπαρά
- 4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρης
- 6 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας ή κουβερτούρα τριμμένη
- 6 κουταλιές σούπας καβουρντισμένα αμύγδαλα
- 1 βαζάκι 400 γραμμάρια έτοιμη πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα
Πως τα φτιάχνουμε;
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βουτάμε τα μπισκότα ένα-ένα στο σοκολατένιο γάλα και τα βάζουμε σε ταψάκι με διάμετρο 26 εκ.
Μαλακώνουμε σε μπεν μαρί την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα(2-3 κουταλιές της σούπας).
Χτυπάμε την σαντιγί ή την κρέμα γάλακτος που επιλέξαμε με την άχνη ζάχαρης σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Απλώνουμε πάνω στα βρεγμένα μπισκότα τη μισή ζεσταμένη πραλίνα, τη μισή σαντιγί και πασπαλίζουμε με τη μισή τρούφα σοκολάτας και λίγα από τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία φτιάχνουμε τη 2η στρώση, μπισκότα - πραλίνα - σαντιγί- σοκολάτα και αμύγδαλα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ για να «δέσει».