Κι όμως είναι φανταστικά!
Τι θα χρειαστούμε:
- 150 γρ κολοκύθα
- 80 γρ αμύγδαλα
- 150 γρ καρύδια
- 12 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- 80 γρ ελαιόλαδο
- 70 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 16 γρ baking powder
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 200 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 100 γρ χυμό πορτοκαλιού ή νερό
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
- 180 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 σε αέρα.
Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ. Λίγα καρύδια τα κράτησα σε σχετικά μικρά κομμάτια γιατί μου αρέσει να τα βρίσκω καθώς μασάω.
Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και την προσθέτουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για κεκάκια.
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 28 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.