Ένας μοναδικός συνδυασμός γεύσεων.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1/2 πακέτο πέννες
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- 2 ποτήρια του κρασιού λευκό κρασί
- 250 ml κρέμα γαλακτος 35%
- 6-7 τμχ λιαστές ντομάτες
- Τα μπουκετακια από 1 μικρό μπρόκολο
- 1/2 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 2 κ.τ.σ παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.γ καπνιστή πάπρικα (προαιρετικά)
- 2 κ.τ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Πως το φτιάχνουμε:
Βράζετε τα μακαρόνια σε όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία. Ξεκινήστε κόβοντας το κοτόπουλο στη μέση και μετά σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σωταρετε το κοτόπουλο, μετά από 1 λεπτό προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και δυναμώστε την ένταση της φωτιάς. Αλατοπιπερώνετε και όταν το κοτόπουλο αρχίζει να αποκτά ένα χρυσάφι χρώμα προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήστε με το κρασί.
Αφήστε ένα λεπτό να εξατμιστεί και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώστε την ένταση στο μισό και προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολο. Ανακατεύετε συνεχώς αν δείτε ότι χρειάζεται υγρά προσθέστε κρέμα γάλακτος η ακόμη και ελάχιστο νερό.
Ρίξτε τα βρασμένα μακαρόνια στο τηγάνι κατεβάστε απ τη φωτιά προσθέστε τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες, το κρεμμύδι φρέσκο, τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο http://petros-syrigos.com