Υπέροχο και υγιεινό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ νιφάδες βρώμης
- 120 γρ ελαιόλαδο
- 180 γρ μέλι ή πετιμέζι ή σιρόπι αγαύης
- 400 γρ τριμμένο μήλο
- 14 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
- μια τσιμπιά μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 120 γρ καρύδια κοπανισμένα
- 80 γρ σταφίδες
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμό από λεμόνι
Πως το φτιάχνουμε:
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τον προθερμαίνουμε στους 170 σε αέρα.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το μήλο, σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
Πλένουμε τα μήλα, καθαρίζουμε τις φλούδες και τα τρίβουμε από την λεπτή μεριά του τρίφτη. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Προσθέτουμε τα τριμμένα μήλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε στην λαμαρίνα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Στα 25 λεπτά ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί όλη καλά. Επαναλαμβάνουμε μετά από 5-8 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε σε ένα γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.