Οι light συνταγές πάντα μου τραβάνε την προσοχή, γιατί όσο να ‘ναι είναι διαφορετικό να τρως ένα γλυκάκι και να μην έχει καθόλου τύψεις. Η Κική λοιπόν μας έστειλε τη συνταγή της για ατομικά light κέικ.
Τι θα χρειαστούμε;
- 3 Αβγά
- 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο (ταιριάζει και με λεμόνι)
- 220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τις φόρμες
- 1 κουτάλι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Λίγο βούτυρο αγελάδας ή μαργαρίνη ή λάδι για τις φόρμες (μπορούμε να το παραλείψουμε τελείως αν έχουμε φόρμες σιλικόνης ή αν χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό χαρτί)
Πως τα φτιάχνουμε;
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη έως ότου αφρατέψουν πολύ και ασπρίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών, το γιαούρτι και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε -κοσκινίζοντας- το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρές φόρμες της αρεσκείας μας, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.