Με αυτή τη συνταγή το κοτόπουλο θα γίνει το αγαπημένο σας.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 φέτες κοτόπουλο φιλέτο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 κουταλιές της σούπας ενός πακέτου τυριού κρέμα light
- 170γρ γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό (με λίγα λιπαρά κατά προτίμηση)
- 2 κουταλιές λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα (λίγο για την γεύση)
- Λίγα φύλλα φρέσκο δυόσμο
Πως το φτιάχνουμε:
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.
Καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζουμε. Στην αρχή τα αφήνουμε μισό λεπτό από κάθε πλευρά για να ασπρίσουν και μετά άλλα 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν είναι χοντρά.
Βγάζουμε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα ελέγχουμε για να σιγουρευτούμε οτι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στο πιάτο σκεπασμένα για να μείνουν μαλακά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Στο τηγάνι μας, χωρίς να αδειάσουμε το λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να σωταριστούν.
Προσθέτουμε το philadelphia, το γιαούρτι και αρκετό πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει για 5 λεπτά. Αν είναι πολύ νερουλή την αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα φύλλα δυόσμου στο τηγάνι με την σάλτσα και το ανακατεύουμε .
Σερβίρουμε το κοτόπουλο και το μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με βραστά λαχανικά είτε με λίγο ρύζι .
Ευχαριστούμε τη Μαρία Σακελλαρίδη για την παραχώρηση της συνταγής