Θα γίνει το αγαπημένο σας πρωινό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 200 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 γρ φυσική βανίλια ή 2-3 βανιλίνες
100 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι - 70 γρ άοσμο λάδι καρύδας
- 250 ml γάλα καρύδας (όχι αυτό το ψυγείου αλλά από τα ράφια)
Για την επικάλυψη:
- μπανάνες
- ξηροί καρποι
- πραλίνα φουντουκιού ή ταχίνι με κακάο
- ότι άλλο θέλετε και σας αρέσει
Πως τη φτιάχνουμε:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού άοσμο λάδι καρύδας να κάψει σε ένα τηγάνι, εγώ χρησιμοποίησα ομελετιέρα 26 εκατοστών και απλώνουμε το μισό από το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μετά από 5-6 λεπτά και αναποδογυρίζουμε. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε πάλι λίγο λάδι καρύδας. Μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να ξαναγυρίσουμε.
Σερβίρουμε με μερέντα, φέτες μπανάνας, κανέλα και ξηρούς καρπούς..ή με ότι άλλο σας αρέσει. Αν προτιμάτε φτιάξτε μικρά pancakes.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής