Για όσους αγαπούν την ασιατική κουζίνα.
Τι θα χρειαστούμε:
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 1 μικρό μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 300 γρ. noodles ρυζιού (ή κανονικό)
- ½ κοκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
- ½ πράσινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.τ.σ κρεμμύδι φρέσκο
- 40 γρ. λάχανο τριμμένο (1 χούφτα)
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 λάιμ
- 2 αυγά
- 2 κ.τ.σ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο
Πως το φτιάχνουμε:
Ανοίγουμε το στήθος του κοτόπουλου στα δύο και το κόβουμε σε κάθετες λωρίδες.
Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο σε πολύ λεπτές φέτες.
Κόβουμε σε μπουκετάκια το μπρόκολο, καθώς και τα κοτσάνια του σε μικρότερα κομμάτια.
Κόβουμε τις πιπεριές και τα καρότα σε λωρίδες και έπειτα τρίβουμε το λάχανο.
Βάζουμε τα noodles σε ένα μπολ, προσθέτουμε καυτό νερό και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με τη σόγια.
Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε για 2 λεπτά να μαγειρευτεί.
Αφαιρούμε το μείγμα μας απ' το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα αυγά, ανακατεύοντας τα για περίπου ένα λέπτο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί με τα noodles αφού τα έχουμε σουρώσει
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμύδι, μπούκοβο και λίγες σταγόνες λάιμ.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com