Η σούπα όπως δεν την έχετε ξαναδοκιμάσει!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 κιλά κολοκύθα (καθαρισμένη)
- 1 μικρό φινόκιο
- ½ κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο
- 1 μικρή πατάτα
- 1 κλωνάρι σελέρι μικρό
- ½ πράσο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 25 - 30 γρ. τζίντζερ
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
- 1 λίτρο νερό
- 30 γρ. κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 8 φέτες προσούτο
- 2 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.τ.σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο (προαιρετικά)
Πως την φτιάχνουμε:
Ξεκινάμε καθαρίζοντας την κολοκύθα, κόβοντας την σε μικρά κομμάτια.
Συνεχίζουμε με το κόψιμο των υπόλοιπων λαχανικών σε μικρότερα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σωτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κύβο κοτόπουλο και το ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και τα βράζουμε για 30 περίπου λεπτά περίπου.
Το αποσύρουμε απ' τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλατκος και την παρμεζάνα.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ (ή σε ένα μούλτι) χτυπάμε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ώστε να αποκτήσουν βελούδινη υφή.
Στο μεταξύ ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό, αλάτι ή πιπέρι.
Για το προσούτο στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου μας και τοποθετούμε τις φέτες, ενώ έχουμε φροντίσει να τις αλήψουμε με ζάχαρη και από τις δυο πλευρές.
Τέλος, ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com