Πεντανόστιμο και υγιεινό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ βρώμη
- 80 γρ κακάο
- 1 κ.γ αλάτι
- 1 γεμάτο κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ πετιμέζι ή μέλι (τουλάχιστον)
Προαιρετικά:
- 100 γρ καρύδα
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- 100 γρ χοντροσπασμένα φουντούκια ή άλλο ξηρό καρπό
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου .
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τις νιφάδες βρώμης, το κακάο, την κανέλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσέχουμε να διαλύσουμε τυχόν μπαλάκια από κακάο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το πετιμέζι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε (δεν έχει ωραία υφή αλλά πρέπει να ξέρετε ότι είναι τόσο γλυκό όσο το θέλετε) και προσθέτετε πετιμέζι ή μέλι σύμφωνα με το γούστο σας.
Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σε αυτό το σημείο προσθέτουμε την καρύδα, τη σοκολάτα και τα φουντούκια. Έπειτα αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπολ.
Ευχαριστούμε το για την http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr παραχώρηση της συνταγής