Πιο εύκολη συνταγή έχετε ξαναδεί;
Τι θα χρειαστούμε:
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 100 γρ τριμένα αμύγδαλα (λευκά)
- 200 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 250 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
- 30 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- μπόλικο ξύσμα πορτοκαλιού (5-6 πορτοκάλια προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
- 12 γρ baking powder
- 1/2 κ.γ βανίλια (χρησιμοποίησα φυσική) ή 2-3 βανιλίνες
Για το σιρόπι:
- 70 γρ σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 20 γρ νερό
- φλούδες πορτοκαλιού (προτιμήστε βιολογικά και ακέρωτα)
Πως το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 πάνω και κάτω αντίσταση.
Αν χρησιμοποίησουμε αμύγδαλα με φλούδα, τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο, βάζουμε λίγο νερό στο βραστήρα και όταν βράσει το τοποθετούμε στα αμύγδαλα. Αφήνουμε για λίγο και μετά πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγει η φλούδα.
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη γλυκαντική ουσία/ ξύσμα σύμφωνα με το γούστο μας.
Βάζουμε καραμελόχαρτα σε θήκη για muffins. Με 2 κουτάλια της σούπας τοποθετούμε το περιεχόμενο από 1.5 κουτάλι .
Ψήνουμε σε πάνω κάτω αντίσταση στους 190 για 28 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα Muffin ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπρικάκι και ζεσταίνουμε - όχι βράσιμο, μέχρι να ενωθούν . Όταν είναι έτοιμα τα Muffin, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ένα.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής