Ένα από τα πιο ωραία γλυκά που έχετε δοκιμάσει.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
- 5 φρέσκα αυγά (χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι)
- 1 κοφτή κ.σ. ζάχαρη
- 30 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. νερό
- 1 φλούδα πορτοκάλι (βρασμένη για 2 λεπτά)
Για την καραμελωμένη φράουλα:
- 1 κιλό φράουλες κατεψυγμένες
- 750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 γαρύφαλλα
- 1 φύλλο αρμπαρόριζας
- 200 γρ. κόκκινο κρασί
- 500 γρ. νερό
Πως το φτιάχνουμε:
Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει (εάν είναι καυτό δεν θα γίνει σωστή ομογενοποίηση με τα υπόλοιπα υλικά).
Χτυπήστε τους κρόκους με τη 1 κουταλιά ζάχαρη σε μπεν μαρί (διαδικασία σαμπαγιόν), ώστε να παστεριωθούν.
Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα κατσαρολάκι βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα από πορτοκάλι για 2 λεπτά.
Ρίξτε το σιρόπι μέσα στο μίγμα σοκολάτας βουτύρου, ανακατεύοντας με σπάτουλα μαρίζ.
Στη συνέχεια κάνετε το ίδιο με τους κρόκους και με τη μαρέγκα.
Απλώστε το μίγμα σε σκεύος της αρεσκείας σας και παγώστε για 2 ώρες περίπου.
Για την καραμελωμένη φράουλα, ρίχνετε τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και τη ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά έως ότου λιώσει και σε κάποιο σημείο γίνει πιο ξανθιά.
Τότε ρίχνετε το κόκκινο κρασί και μετά από ένα λεπτό το νερό. Αφήνετε περίπου 25 λεπτά να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο σιρόπι, και ρίχνετε τις φράουλες και τα μυρωδικά.
Τέλος, αφήνετε 35 λεπτά να βράσει ξαφρίζοντας το.
Περισσότερες συνταγές του private chef Πέτρου Συρίγου θα βρείτε στο http://petros-syrigos.com