Ένα λαχταριστό γλυκό!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
- 1/2 φλιτζάνι σπόρους chia
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1-2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- εποχιακά φρούτα για την επικάλυψη (βατόμουρα, και φρούτα του δάσους)
- Αμύγδαλα ή άλλα καρύδια για επικάλυψη
Πως το φτιάχνουμε:
Συνδυάστε το γάλα αμυγδάλου, τους σπόρους chia, τη βανίλια και το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν και το μείγμα αρχίζει να πυκνώνει.
Αποθηκεύστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον μία ώρα.
Ανακατέψτε καλά πριν το σερβίρετε και προσθέστε λίγο νερό στο πουτίγκα αν γίνει πάρα πολύ πηχτή.
Προσθέστε στην κορυφή του μπολ σας φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.
Σημείωση: Αυτή η συνταγή είναι αρκετή για δύο μερίδες, αλλά μπορείτε να διπλασιάσετε τη συνταγή και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο σας για να έχετε πρωινό για μερικές ημέρες στη σειρά. Θα διατηρείται σε ψύξη για έως και 5 ημέρες.
Ευχαριστούμε τη Μαρία Σακελλαρίδη για την παραχώρηση της συνταγής