Ότι πιο λαχταριστό και χωρίς…τύψεις!
Τι θα χρειαστούμε:
- ώριμες μπανάνες κομμένες σε φετάκια
- πραλίνα φουντουκιού
- σοκολατένιο ταχίνι
- μαρμελάδα φράουλα
- κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 70% κακάο)
Πως την φτιάχνουμε:
Τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα ανά 2. Σας προτείνω να μην ακολουθήσετε το σχήμα της μπανάνας αλλά να κόψετε- ισιώσετε τις άκρες.
Τοποθετούμε πραλίνα, σοκολατένιο ταχίνι, μαρμελάδα φράουλα, φυστικοβούτυρο ή ότι άλλο επιλέξετε.
Τοποθετούμε τις φέτες μπανάνας από πάνω ώστε να γίνουν σάντουιτς. Προσοχή, δεν πιέζουμε.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 ώρες. Αν έχετε χώρο ώστε να χωρέσουν όπως είναι, βάλτε τη λαδόκολλα από την αρχή πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ δεν είχα χώρο και τα έβαλα σε μπολ με λαδόκολλα σε στρώσεις.
Αφού έχουν παγώσει καλά, λιώνουμε σοκολάτα σε μπαν -μαρί. Βουτάμε τα σαντουιτσάκια μας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, και με 2 πιρούνια τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν και σταθεροποιηθεί πάλι η σοκολάτα, τα βάζουμε στην κατάψυξη. Τα διατηρούμε εκεί.
Αν τα φάτε κατευθείαν από την κατάψυξη, είναι πολύ παγωμένα και δεν αντιλαμβάνεσαι ακριβώς όλες τις γεύσεις. Αν τα φάτε αφού έχει περάσει πολύ ώρα, μαλακώνει η μπανάνα και εμένα δεν μου αρέσουν τόσο. Ιδανικά, τα αφήνουμε 3-4 λεπτά έξω και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής