Γευστική και light!
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ κάσιους (ανάλατα και άψητα)
- 200 γρ νερό
- 2 κ.σ νερό από τουρσί, κάπαρη, αγγουράκι (ότι έχουμε στο ψυγείο)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 7 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 1/2 κ. γ λευκό πιπέρι
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 40 γρ μηλόξυδο
- χυμό από ένα λεμόνι
Πως την φτιάχνουμε:
Μουλιάζουμε τα κάσιους για 8 ώρες
Αφού τα έχουμε μουλιάσει, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο νερό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφικτή πάστα. Θέλουμε να λιώσουν εντελώς .
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ότι θέλουμε σύμφωνα με το γούστο μας.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες και ως ντιπ. Φτιάξτε τη, και τις επόμενες μέρες θα σας δείξω συνταγές όπου θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής