Το χαβανέζικο σούσι που θα σα ξετρελάνει.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές χυμού πορτοκαλιού
- 1 Κομμάτι τζίντζερ ξεφλουδισμένο και τριμμένο
- 2 τόνους (σε κονσέρβα με νερό κατά προτίμηση)
- 1 πιπερία ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένου ρυζιού
- 1/4 μέτριο αβοκάντο, σε κύβους
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
- 1 κουταλιά σούπας σουσάμι
- Λίγη σάλτσα τσίλι για το γαρνίρισμα
Πως το φτιάχνουμε:
Τοποθετήστε τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού και το τζίντζερ σε ένα βάζο. Ασφαλίστε το καπάκι και ανακινήστε καλά μέχρι να διαλυθεί και να γίνει ομοιογενές . (Ή χτυπήστε μαζί σε ένα μικρό μπολ με ένα μικρό .) Αδειάστε τον στραγγισμένο τόνο σε ένα μικρό μπολ και ρίξτε το dressing. Προσθέστε το κρεμμύδι, στη συνέχεια, ανακατέψτε το καλά. Διαχωρίστε το ρύζι ανάμεσα σε δύο κύπελλα και στην κορυφή προσθέστε τον τόνο, το αβοκάντο, τις ντομάτες τις πιπερίες ,το σουσάμι και το τσίλι για το γαρνίρισμα.
Ευχαριστούμε την Μαρία Σακελλαρίδη για την παραχώρηση της συνταγής της