Μια πρωτότυπη συνταγή που θα σας αρέσει πολύ!
Τι θα χρειαστούμε:
- 100 γραμμάρια noodles , μαγειρεμένα.
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι πράσινο
- 1 κουταλιά σούπας κάρυ
- Πρέζα αλάτι
- 1 μέτριο αυγό
- 65 γραμμάρια γαρίδες
- 150 γραμμάρια Κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι καφέ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι καρότο κομμένο
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι πράσινο πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαφριά σάλτσα σόγιας
- Αλάτι για τη γεύση
Πως τα φτιάχνουμε:
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, συνήθως απλώς βυθίζονται σε βραστό νερό για 30 - 45 δευτερόλεπτα, στραγγίστε και δροσίστε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ και σοτάρουμε τα λευκά κρεμμυδάκια και το σκόρδο για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις γαρίδες, το κοτόπουλο, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τη κόκκινη και τη πράσινη πιπεριά και το αλάτι και το σοτάρετε για κάποιο διάστημα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτούν οι γαρίδες και το κοτόπουλο.
Ψεκάστε λίγο νερό εάν απαιτείται.
Κάντε ένα κενό στο κέντρο του τηγανιού του Wok, και τηγανίζετε το αυγό μέχρι το τέλος, στρέψτε τα άλλα συστατικά.
Προσθέστε τα noodles αναμειγμένα με τα άλλα συστατικά και ρίξτε καλά πάνω από μια υψηλή φλόγα.
Βγάλτε το σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετε αμέσως, γαρνίρετε με φέτες κόκκινο τσίλι, αν θέλετε.
Ευχαριστούμε την Μαρία Σακελλαρίδη για την παραχώρηση της συνταγής της