Η βάση για να φτιάξετε από πίτες μέχρι κριτσίνια.
Τι θα χρειαστούμε:
- Πορτοκαλί κολοκύθα
Πως τον φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 σε αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Πλένουμε την κολοκύθα και καθαρίζουμε με ένα κουτάλι τους σπόρους της. Προσοχή, δεν τους πετάμε καθώς είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. 28 γρ. σπόροι κολοκύθας περιέχουν περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τους ξεπλένουμε και είτε τους τρώμε ωμούς, είτε τους αποξηραίνουμε, είτε τους ψήνουμε. Εγώ για παράδειγμα τους βάζω στο ταψί της πίτσας - αυτό με τις τρύπες- και έπειτα σε ζεστό φούρνο, μόλις δηλαδή έχει τελειώσει το φαγητό, και τους αφήνω μέχρι να κρυώσει ο φούρνος.
Έπειτα κόβουμε την κολοκύθα σύμφωνα με το σχήμα της. Πρώτα κατά μήκος και έπειτα σε κομμάτια.
Ψήνουμε μέχρι να τρυπιέται η φλούδα της, πολύ εύκολα με το πιρούνι . Εγώ την έψησα μια ώρα. Στη φωτογραφία όπως βλέπετε έχω γυρίσει το κομμάτι ώστε να δείτε πόσο μαλακή είναι η σάρκα και πως γίνεται αν πατηθεί με το πιρούνι.
Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα βγάζουμε την ψίχα της με ένα πιρούνι ή κουτάλι και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Πατάμε με το πιρούνι ώστε να γίνει πουρές. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ - μην πλένετε και άλλα εργαλεία άδικα. Μοιράζουμε τον πουρέ σε χάρτινα ποτήρια των 200 γρ και τον διατηρούμε στην κατάψυξη, είτε σε βαζάκια
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής