Ότι πιο νόστιμο!
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 συσκευασίες ντοματίνια
- Ελαιόλαδο
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
- 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (τον Ιταλικό) (προαιρετικά)
Πως τις φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε σπόρια και ζουμιά.
Τοποθετούμε τα ντοματίνια στον αποξηραντή. Εγώ χρησιμοποίησα και τα 5 σχαράκια. Επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς και τα άφησα από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι την άλλη μέρα στις 8.30. Αν δεν έχετε αποξηραντή, αναζητείστε μεθόδους αποξήρανσης στο φούρνο της κουζίνας.
Τοποθετούμε σε ένα αποστειρωμένο βάζο τις αποξηραμένες ντομάτες. Καλύπτουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ένα δάχτυλο περίπου ξύδι, βασιλικό και/ή ότι άλλο θέλουμε. Κλείνουμε καλά το καπάκι. Διατηρούμε σε ντουλάπι ή στο ψυγείο.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής