Ιδανικό γλύκισμα για αυτήν την εποχή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 800 γρ μούστος
- 100 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 1 γ.κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 1/2 κ.γ τριμένο γαρύφαλλο
- λίγο μοσχοκάρυδο
- μια τσιμπιά αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Για το πασπάλισμα:
- καρύδια
- σουσάμι (χρησιμοποίησα αναποφλοίωτο)
- κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
Πως τη φτιάχνουμε:
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά (εκτός από αυτά που προορίζονται για πασπάλισμα) και ανακατεύουμε.
Όταν ξεκινήσει να βράζει, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν θέλουμε προσθέτουμε και άλλη κανέλα ή από τα άλλα μπαχαρικά. Θέλουμε να είναι ακόμη ρευστό και να πήξει στα μπολάκια.
Όσο είναι ακόμη ζεστή την μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, θρυμματισμένο καρύδι και κανέλα.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής