Είναι υπέροχη και διατηρείται σε βαζάκια.
Τι θα χρειαστούμε:
- 300 γρ ελαιόλαδο
- 1 κιλό κρεμμύδι
- 3 κιλά ντομάτα
- 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού (ο Ιταλικός)
- 5 κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
- 3 κοφτές κ.σ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 κ.σ σκόρδο λιωμένο
Πως την φτιάχνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες ώστε να είναι έτοιμες για κόψιμο και τις αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα αλλά δεν ανάβουμε το μάτι ακόμη.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στα 4 και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Ανάβουμε το μάτι ώστε να ζεσταθεί το λάδι. Για να βοηθήσουμε το μπλέντερ να δουλέψει, εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Αδειάζουμε το λιωμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση, καθαρίζουμε το πράσινο μέρος και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το μπλέντερ. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό ώστε να το βοηθήσουμε να δουλέψει πιο εύκολα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα. Προσοχή, δεν το αδειάζουμε όλο ώστε να μην χρειαστεί να προσθέσουμε άλλο νερό τις επόμενες φορές. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις ντομάτες. Δεν γεμίζουμε την κατσαρόλα μέχρι πάνω γιατί φουσκώνει και πιτσιλάει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά αλάτι, κανέλα και βασιλικό.
Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά, χωρίς καπάκι. Μετά από λίγο αρχίζει να πιτσιλάει οπότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει. Εμένα για την συγκεκριμένη ποσότητα μου πήρε 1 ώρα.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής