Η συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι.
Τι θα χρειαστούμε:
- 2 διπλά στήθη κοτόπουλου
- 1 μικρό καρβέλι ψωμί(2 ημερών χωρίς κόρα) ή 1 σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
- 2κ.τ.σ τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα ή μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.τ.σ φρέσκα βότανα (π.χ σχινόπρασσο,εστραγκόν,μαιντανός)
- 2 αυγά χτυπημένα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλάτι,πιπέρι,καπνιστή πάπρικα
Για τον πουρέ:
- 10 πατάτες
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 2κ.τ.σ βούτυρο
- αλάτι,πιπέρι
- 1 κ.τ.σ μουστάρδα
Πως τα φτιάχνουμε:
Βάλτε κάθε φιλέτο ξεχωριστά ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης και στη συνέχεια χτυπήστε με τον πλάστη μέχρι να αποκτήσουν το μισό μέγεθος αλλα το ίδιο πάχος παντού. Κόψτε το ψωμί σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε το στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει θρύμματα και ανακατέψτε με τη παρμεζάνα ή αλλιώς βάλτε σε ενα μπώλ τη φρυγανιά με τη παρμεζάνα.
Στη συνέχεια αλλατοπιπερώστε τα σνίτσελ και προσθέστε τη πάπρικα, αλείψτε με τη μουστάρδα και πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα βότανα. Βουτήξτε τα σνίτσελ στα χτυπημένα αυγά μέχρι το μείγμα να πάει παντού.
Γυρίστε τα σνίτσελ μέσα στο τρίμμα μέχρι να σκεπαστούν καλά. Ζεστάνετε το τηγάνι με 1 εκ. ηλιέλαιο και προσθέστε το κοτόπουλο. Τηγανίστε τα σνίτσελ στο λάδι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Στραγγίξτε τα σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.
Για τον πουρέ: Καθαρίστε τις πατάτες και σε μια κατσαρόλα προσθέστε νερό και βάλτε τις να βράζουν. Τρυπήστε και όταν ειναι έτοιμες (μισή ώρα μετά περίπου) στραγγίξτε το νερό και προσθέστε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και με ενα σύρμα σπάστε τις πατάτες. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε και τη μουστάρδα και σερβίρετε!
Περισσότερες συνταγές του Private Chef Πέτρου Συρίγου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com