Ένα γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη ζύμη
- 250γρ γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 15 γρ μαγιά ξηρή ή 27γρ νωπή
- 80 γρ βούτυρο
- 120γρ ζάχαρη
- 450γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.τ.γ κανέλα
Για τη γέμιση
- 50γρ βούτυρο
- 10γρ κανέλα
- 120γρ ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού για το ψήσιμο
Για το γλάσσο
- 200γρ τυρί κρέμα θερμοκρασία δωμ.
- 100γρ βούτυρο θερμοκρασία δωμ.
- 1 φυαλίδιο βανίλια
- 1 κ.τ.σ μέλι
- 2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη
Πως τα φτιάχνουμε:
Σε ενα μπόλ ή στον κάδο του μίξερ στον γάτζο βάλτε την μαγιά,το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε συνεχόμενα. Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί. Η ζύμη θα κολλάει λίγο στα χέρια μας αλλα δεν πειράζει. Σκεπάστε τη ζύμη με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήστε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.
Ανακατέψτε σε ενα μπόλ την ζάχαρη με την κανέλα. Σε εναν πάγκο ρίξτε αλεύρι και με εναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο μέγεθος 30x40εκ. περίπου. Απλώστε το βούτυρο που ειναι λίγο μαλακωμένο σε ολη τη ζύμη και απο πάνω απλώστε παντού τη ζάχαρη με τη κανέλα. Τυλίξτε τη ζύμη ρολό και κόψτε σε κομμάτια 3εκ. περίπου και τοποθετήστε τα σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Αφήστε για μισή ώρα και μετά αλείψτε τον κρόκο αυγού που τον έχετε αραιώσει με 2 σταγόνες νερό. Πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη και ψήστε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για το γλάσσο βάλτε σε ενα μπόλ το βούτυρο με τη κρέμα και χτυπήστε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το μέλι ανακατέψτε και στη συνέχεια την άχνη με τη βανίλια. Βάλτε τη πάνω απο τα ρολάκια με όποιον τρόπο θέλετε.
Περισσότερες συνταγές του Private Chef Πέτρου Συρίγου, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του http://petros-syrigos.com