Το πιο υγιεινό συνοδευτικό για τα αλκοολούχα ποτά.
Τι θα χρειαστούμε:
- 3 φρέσκα καλαμπόκια (χρησιμοποίησα Ελληνικά και βιολογικά)
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 2 κ.σ υγρό καπνό
- 1 κ.σ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ τσίλι προαιρετικά
Πως τα φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε στον αποξηραντή. Τα καλαμπόκια είναι αρκετά μικρά και περνάνε από τις τρύπες που έχουν τα σκαράκια του αποξηραντή. Μη σας ανησυχεί αυτό, όταν θα είναι έτοιμα θα τον καθαρίσετε.
Επέλεξα να τα αποξηράνω στους 70 βαθμούς, από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6.30 το πρωί.
Αν δεν έχετε αποξηραντή, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο τρόπους αποξήρανσης στον φούρνο της κουζίνας.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.