Εύκολη και υγιεινή συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
- 400 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου)
- 150 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ ζάχαρη καρύδας ή καστανή
- 250 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 300 γρ αλεύρι Ζέας ή άλλο
- 15 γρ μαχλέπι (τουλάχιστον)
- 4- 5 τσιμπιές μαστίχα Χίου κοπανισμένη
- βανίλια (κατά βούληση)
- 17 γρ baking powder
Πως τα φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το ελαιόαλδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το μαχλέπι, την μαστίχα, τη βρώμη και το αλεύρι .
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το baking και συνεχίζουμε. Μην προσθέσετε άλλο αλέυρι. Θέλουμε να έχουμε μια τρεμουλιαστή, ελαστική και αφράτη ζύμη.
Χωρίζουμε σε 7 κομμάτια ή και περισσότερα και δημιουργούμε ένα μακρόστενο μακαρόνι. Το τυλίγουμε και δημιουργούμε τα τσουρεκάκια μας.
Ψήνουμε στους 180 σε αέρα για 35-40 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.