Μπορείτε να το κάνετε ακόμα κι αν δεν είστε φανατικοί της ζαχαροπλαστικής.
Τι θα χρειαστούμε:
- 500 γρ ώριμα βερίκοκα
- 500 γρ ώριμα νεκταρίνια
- χυμό από 1 ανανά ή 2-3 πορτοκάλια
- λίγο σιρόπι Αγαύης ή μέλι
Πως την φτιάχνουμε:
Βάζουμε τον ανανά στον αποχυμωτή και τοποθετούμε τον χυμό του στο μπλέντερ. Αν δεν έχετε αποχυμωτή, χρησιμοποιήστε χυμό από 2-3 πορτοκάλια αντί για ανανά.
Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα μας, τα προσθέτουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
Τοποθετούμε το υγρό μείγμα μας σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε αρκετά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί πιτσιλάει. Εμένα συνολικά μου πήρε 25 λεπτά.
Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετούμε σε καθαρό βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα ώστε να κλείσει αεροστεγώς. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα βαζάκια για λίγα λεπτά, ανάποδα, μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής.