Η Μάρθα μας έστειλε μια πολύ ωραία συνταγή για Ελβετικά σοκολατάκια. Έχει λίγα υλικά και είναι εύκολη στην εκτέλεση.
Τι θα χρειαστούμε;
- 820 γραμμάρια κουβερτούρα (υψηλής περιεκτικότητας)
- 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 15%
- 1/4 κούπα ζεστό εσπρέσο
- 1/4 λικέρ καφέ
- Κακάο
Πως τα φτιάχνουμε;
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση την αποσύρουμε και βάζουμε τα υπόλοιπά υλικά έκτος από το κακάο. Την κουβερτούρα καλό θα ήταν να την λιώσουμε πριν την βάλουμε.
Όταν τα βάλουμε όλα μαζί ανακατεύουμε και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στρώνουμε σε τσέρκι ή τετράγωνο ταψί μεγάλο ώστε να απλωθεί παντού.
Βάζουμε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Όταν περάσουν και το βγάλετε αλείψτε τον πάγκα με κακάο.
Κόψτε σε λωρίδες και κυλήστε τα σε κακάο.
Κόψτε τα σε καβάκια και πάλι κυλήστε τα στο κακάο.