Μια αναγνώστριά μας έστειλε την συνταγή για τα παραδοσιακά λαλάγγια της Πελοποννήσου.
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 ποτήρι κρασιού λάδι
- 2-3 ποτήρια ζεστό νερό
- 1 λίτρο λάδι
Πως το φτιάχνουμε;
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε το λάδι στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Σε μια μικρή ποσότητα νερού, που πρώτα έχουμε ζεστάνει, διαλύουμε τη μαγιά και το ρίχνουμε μέσα στο αλέυρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε συνέχεια.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μείγμα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για δύο ώρες, μέχρι να φουσκώσει.
Τα πλάθουμε στο σχήμα της φωτογραφίας και τα τηγανίζουμε σε κατσαρόλα με λάδι που καίει.