Ότι πιο θρεπτικό και υγιεινό για πρωινό.
Τι θα χρειαστούμε:
- 350 γρ φαγόπυρο (ωμό)
- 60-80 γρ ελαιόλαδο
- 150 γρ πετιμέζι ή αραιωμένο μέλι καλής ποιότητας
- 2 γεμάτα κ.γ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϊλάνης)
- 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
- 50 γρ καρύδα τριμμένη
- 50 γρ φουντούκια τριμμένα
- 100 γρ σταγόνες σοκολάτας
- μια τσιμπιά αλάτι
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεπλένουμε το φαγόπυρο και το μουλιάζουμε για 8 ώρες.
Αν θέλουμε βράζουμε το φαγόπυρο για 5 λεπτά (εγώ δεν το έκανα).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα μας στη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20-25 λεπτά.
Ευχαριστούμε το http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr για την παραχώρηση της συνταγής